آشنایی با معماری مدرن

ویژگی های معماری مدرن
در معماری مدرن که بسیاری از آن با نام معماری نوگرا نیز یاد می کنند، کارکرد یک ساختمان با ایده هایی درهم می آمیزد که در آن مفاهیم و فرم های تاریخی حذف شده اند. از ویژگی های مهم معماری مدرن سادگی این سبک است. در سبک معماری مدرن از تجمل گرایی و لوکس بودن پرهیز می شود و در همه المان ها سادگی نقش اول را بازی می کند. لودویگ میس ون دروهه درباره این سبک می گوید less is more یعنی کمتر بیشتر است. این موضوع دقیقا به سادگی این سبک اشاره می نماید.

سبک معماری مدرن در راستای عملکرد گرایی و مدرن شدن قدم بر می دارد به شکلی که در واقع فرم ها با عملکرد رابطه مستقیم دارند و به عبارت دیگر به واسطه عملکرد فرم ها ایجاد می شوند.

جنبش مدرن در واقع محل سکونت را به عنوان نقطه عطف در نظر می گرفت و همین موضوع سلسله مراتب امور ساختمانی را دگرگون نمود. بسیاری از بزرگان سبک معماری مدرن بارها و بارها یادآور شده اند که معماری نمی تواند با فرمی که در گذشته داشت به راه خود ادامه دهد.

لوکوربوزیه درباره معماری مدرن می گوید: جنبش جدیدی آغاز شده. روح تازه ای دمیده شده، سنت ها و رسوم باعث سرکوب معماری شده اند. سبک ها همگی دروغ اند، عصر متعلق به ما و سبک متعلق به آن روز به روز معین می شوند.

میس ون درروهه در این مورد می گوید: نه دیروز نه فردا بلکه فرم را تنها می توان در همین امروز معین ساخت.

هانس مه یر نیز در مقاله ای می گوید: هر عصری فرم جدید خود را می طلبد. هدف ماست که به دنیای جدید، شکلی جدید با معانی امروزی بدهیم. اما دانش ما از گذشته باری است که بر دوش ما سنگینی می کند.

معماران سبک مدرنیسم
از معماران بزرگی که در این سبک معماری فعالیت های فراوانی داشته اند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

لویی سالیوان
فرانک لوید رایت
اوتو مگنر
ویکتور هورتا
لوکوربوزیه
آنتونی گائودی

سبک معماری مدرن را چگونه می‌توان تشخیص داد؟
هر جا ساختمان یا بنایی دیدید که در آن از اشکال مکعبی به وفور استفاده شده بود، ساختاری مستطیل شکل داشت و ظاهر آن ساده و بدون تزئین بود، بدون شک سبک معماری آن مدرن است.

دوره زمانی سبک معماری مدرن
بیشترین استفاده از این سبک معماری در طراحی ساختمان‌ها از سال‌های ابتدایی قرن بیستم تا حدود دهه 1980 میلادی گردیده است.

نمونه های سبک معماری مدرن
خانه آبشار یا فالینگ واتر در پنسیلوانیا
مرکز باربیکن لندن
ساختمان شهرداری شهر بوستون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *